PVC je skraćenica za polivinil-hlorid. PVC je jedna od najkorišćenijih vrsta plastike. PVC prozori imaju dobra toplotna svojstva, spojevi elemenata su vareni tako da PVC prozor čini praktično jednu celinu i on je kompaktan materijal u celom preseku.

PVC stolarija u ogromnoj meri smanjuje nivo buke koji dolazi od spolja. PVC prozori koje koristimo mogu imati 5 i 6 komora u preseku. Komore znače dubinu samog PVC profila samim tim imaju bolju energetsku efikasnost.

U PVC prozore se stavlja pocinkovan čelik kao ojačanje. PVC stolarija ima odlične izolacione osobine i znatno smanjuje troškove grejanja. Izolacioni potencijal PVC prozora posebno dolazi do izražaja u kombinaciji sa trostrukim staklima.

PVC je u beloj boji ali moze biti i u dezenima imitacija drveta. Veličina i oblik PVC prozora mogu da se prilagode I najzahtevnijim kupcima jer se isključivo prave po meri.

PVC prozori su zaštićeni samolepljivom plastičnom folijom, i ista se po završenoj zidarskoj obradi otvora uklanja.

PVC prozori su proizvedeni od postojanog materijala, otpornog na vremenske uslove i lakog za održavanje. Za čišćenje glatke površine PVC prozora koriste se blaga sredstva za čišćenje. Dovoljan je blagi deterdžent i vlažna krpa.

Vesti