Energetski efikasna stolarija  – zamenom stare stolarije uštedite i do 1.000 EUR godišnje

Više sprovedenih studija pokazuje da preko 45% energije unutar zgrada odlazi kroz vrata i prozore. To dovodi do gubitka energije zimi, kao i do veće upotrebe klima uređaja leti. PVC i aluminijumska stolarija u kombinaciji sa izolacionim staklom je idealno rešenje za ovaj problem – u isto vreme čuva energiju, štiti životnu sredinu i povećava kvalitet života. Kvalitetna, energetski efikasna stolarija je pre svega odlična insvesticija i dugoročno rešenje za vaš dom. Energetski efikasan prozor danas predstavlja sinergiju svojih komponenti – profila od koga je napravljen i niskoemisionog stakla.
Zamenom starih drvenih prozora novom aluminijumskom ili PVC stolarijom potrebu za zagrevanjem može redukovati i do 30%,  a ugradnjom stolarije sa niskoemisionim staklom moguće su uštede i do 1.000 EUR godišnje.

Energetski najefikasniji materijali danas su PVC I aluminijum, jer imaju izuzetno nisku sposobnost sprovođenja toplotne energije. Tome doprinose i termo-most kod aluminijuma i vazdušne komore kod PVC-a koje daju ovim materijalima izuzetne izolacione karakteristike.
Prozori napravljeni od kvalitetnih PVC profila sa pet i šest komora nemačkih proizvođača “Rehau” i “Roplasto” omogućuju visoku energetsku efikasnost i dobro dihovanje, što doprinosti uštedi energije i smanjenju troškova grejanja.

Preduzeće “KROV” iz Valjeva plasiralo je i novi proizvod nemačke kompanije “Rehau”, vodećeg proizvođača PVC profila u Evropi, GENEO profil, energetski najefikasniji profil na tržištu kojim možete uštedeti i do 76% energije ( pogledati pod “Proizvodni program” ).

Niskoemisiono staklo i Clima guard (četiri godišnja doba) staklo

Niskoemisiono i Clima guard staklo punjeno argonom čini deo naše ponude. Niskoemisiono staklo na prozorima postiže odličan koeficijent provodljivosti Ug=1.1 W/m2K i smanjuje gubitak toplote za 60% kada se uporedi sa standardnim termo staklom.
Clima guard staklo na prozorima postiže koeficijent provodljivosti Ug=0.8 W/m2K i smanjuje gubitak toplote za 78% kada se uporedi sa standardnim termo staklom.  Za ove izuzetne karakteristike zaslužan je vrlo tanak, ali izuzetno funkcionalan niskoemisioni film i plemeniti gas argon kojim je ispunjen prostor između stakala.

Proizvodi preduzeća “KROV” iz Valjeva zadovoljavaju stroge kriterijume koji se tiču standarda, procesa proizvodnje i ugradnje stakla, a ono što se posebno ističe je njihova dugotrajnos

Vesti